Shine!

De mult te ori când mă plimb pe stradă, merg cu tramvaiul sau maşina , îmi place sa ma uit în jurul meu, la oameni, clădiri, tot felul. Cred că toţi am mai avut altfel de momente. Iar, prin privirile mele pierdute, văd câte o persoană, sau chiar mai multe, care pur şi simplu ‘strălucesc’ faţă de mulţimea din jurul lor.  Prima întrebare care îmi vine în cap este ”Eu de ce nu pot fi aşa?” Adevărul este că fiecare în parte putem ‘străluci’,dar avem nevoie de un singur element : Încredere! 

Imagine

Încrederea în tine nu este ceva ce moşteneşti, ceva ce poţi  cumpăra de la magazinul din colţ, nu. Încrederea este ceva ce trebuie să câştigi , iubindu-te pe tine în primul rând. Ok, uşor de zis, greu de făcut. Da, este adevărat, este greu să îţi creşti încrederea în tine, să te iubeşti dacă atunci când te uiţi în oglindă îţi vezi doar defectele. Cu toţi trebuie să învăţăm că nimeni nu este perfect. Se poate să nu avem acel corp de supermodel la care visăm, nu toate arătăm ca îngeraşele de la Victoria’s Secret sau toţi ca David Beckham, dar poate avem nişte ochii în care oricine se poate pierde, sau buze cărnoase şi sexy de mai că le ajung pe a lui Angelina Jolie, sau în cazul fetelor un păr lung, mătăsos. Fiecare avem un punct forte, calităţi destule, tot ceea ce trebuie să facem e să ne axăm pe ele şi să mai uităm de defecte. Niciodată nu vom fi perfecţi, oricât am încercat. Dar asta nu înseamnă că nu ne putem iubii pe noi înşine şi sa avem încredere în forţele noastre.

Zâmbeşte! Asta ajută foarte mult. Zâmbeşte-i vecinei tale cu care te întâlneşti mereu când pleci de acasă, zâmbeşte-i unui coleg/colegă căruia nu i-ai zâmbit niciodată, unui şofer care te lasă să treci strada, oricui. Faptul că le vei zâmbi îţi va da o stare de bine, iar încrederea în tine va creşte pe nesimţite. Fă complimente, acelaşi sentiment îl vei avea şi făcând pe cineva să zâmbească.

Imagine

Lipsa încrederi are destule dezavantaje. Vei fii catalogat ca o persoană slabă, persoanele mai puternice ca tine te vor face să te simţi prost. Vei avea multe de pierdut, neavând curajul necesar pentru a lupta pentru ceea ce îţi doreşti. Spre exemplu, pe viitor, un job îţi poate fi foarte uşor ‘furat’ de o altă persoană care a avut mai multă încredere în el şi a fost convingător.Şi atâtea alte cazuri…

! Desigur, excesul de încredere dăunează sănătăţii şi vieţii sociale la fel ca toate excesurile!

Aşa că atunci când nu te simţi prea bine în pielea ta gândeşte-te la ce ai tu mai frumos, pune-ţi în valoare calităţiile, nu uita că nimeni nu e perfect şi străluceşte cum nu ai mai strălucit vreodată. Vei avea parte doar de benefici! 

Imagine

 

Reclame

2 gânduri despre “Shine!

  1. Si uite cat poate avansa o persoana in doar cateva luni .
    Post-ul acesta este pe departe cel mai bun de pana acum . Sunt tare mandra de tine ! >:D<

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s