Trend: Peplum

Plepum- simbol al ultrafeminităţii. Discret sau opulent, sofisticat sau spontan, rigid sau fluid, puplumul ofera un aer retro şi glamour ţinutei.

Încă din perioada victoriană peplumul însoţea ţinutele doamnelor prin jachetele de deasupra rochiilor lungi sau fustelor cu linie clopot. Christian Dior îl ataşa pe atunci jachetelor pentru a accentua silueta clepsidră a femeilor, forţate să se supună legilor de sobrietate din timpul războaielor.

După 40 de ani peplumul sa impus drept unul dintre cele mai mari trenduri ale anilor optzeci datorită designerilor precum Thierry Mugler, Yves Saint Laurent şi Azedinne Alaia. Era elementul perfect pentru a echilibra umerii pronunţaţi ai sacourilor.

Un timp a fost uitat în lumea modei, dar a reapărut în ultimul timp pe mai marile podiumuri din lumea modei. Astfel, designeri propun modele ladylike, reminiscenţe ale modei anilor 50. Designeri propun mai multe stiluri: Falduri ondulate şi asimetrice la Givenchy şi McQueen, pliuri preppy la Marc Jacob , îndrăzneţe la Jason Wu, volane arhitecturale la Jean Paul Gaultier, infinit de elegante la Armani şi cu aer sport rock la Yves Saint Laurent.

ImagineImagineImagineImagineImagineImagine

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s